De fleste børn elsker frikadeller. Jeg har ofte oplevet, at børnene ikke spiser tilbehøret til, når der bliver serveret frikadeller. Det fik mig til at tænke over om man mon kunne servere, noget mere spændende tilbehør. Oliver har aldrig været ret vild med kartofler, så jeg endte ud i couscous. Dels fordi han var sen om at få tænder – det er faktisk først nu i alder af 1 1/2 år han er ved at få alle tænder, så han skulle have noget der var til at sluge, uden at det satte sig fast i halsen. Couscous i sig selv smager ikke af ret meget, derfor tænkte jeg at en sauce med en masse grøntsager måske var sagen. Min ret endte med at se sådan her ud.
Frikadeller:
500 g hakket svin/kalv (økologisk)
1 mellemstort løg
1 dl havregryn
2 spsk. vand eller havremælk
2 past. æggeblommer
1 spsk. karry
1 tsk. spidskommen
Salt og peber
Olie der kan tåle høj varme, jeg brugte solsikkeolie
Riv løget. Bland resten af ingredienserne i. Rør farsen og lav frikadellerne med det samme.
Sauce:
1 lille squash/courgette
1 rød økologisk peberfrugt
3 skalotteløg
4 økologiske gulerødder
1 ds. hakkede flåede tomater
Evt. en bouillonterning (OBS DER KAN VÆRE MÆLK I, ofte er der ikke mælk i kyllingebouillon –LÆS PÅ PAKKEN).
1 dl vand (måske lidt mere).
Olivenolie til stegning. HUSK olivenolie må ikke blive for varm.
1/2 tsk. røget paprika
Oregano
Lidt chili
Salt og peber
Vask og hak alle grøntsagerne. Kom lidt olie i en gryde. Tilsæt løg og svits det sammen med paprikaen. Kom resten af grøntsagerne ved og lad det simre ved svag varme til grøntsagerne er møre. Tilsæt de hakkede tomater, bouillon og krydderierne og lad saucen koge ind i ca 10 min. Blend saucen. Smag til.
Tilbered couscousen efter anvisning på posen.
Server – evt med en skive brød til.