I Oliver og Emmas institution har de en køkkenchef, som har inspireret os til denne opskrift. Ungerne er vilde med den, sommetider vil de andre børn i børnehaven faktisk hellere have Olivers kokos lasagne, end den almindelige lasagne. Det bedste ved denne opskrift er, at den er super nem at lave.
Ingerdienser:
500 g kalve eller hakket oksekød
2 løg
4 gulerødder
Olie til stegning
2 spsk. tomatpuré
2 ds. hakkede flåede tomater
3 laurbærblade (alt efter størrelse)
8 kviste timian
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt ingefær
Salt og peber
1 stor dåse kokosmælk (svarende til ca. 1 1/2 – 2 dl)
Lasagneplader
Pil løget og hak det fint (alternativt i minihakker). Skræl gulerødder og hak dem ligeledes fint eller riv dem på rivejern. Svits løget i olien og tag dem op, når de er gyldne. Svits kødet og hak det, så det bliver helt fint. Tilsæt løg, gulerødder, tomatpuré, hakkede flåede tomater, laurbærblade, timian, spidskommen og ingefær. Lad det simre i 20 minutter. Kom en 1 1/2 dl kokosmælk ved og lad det simre i endnu 5 minutter. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere kokosmælk. Læg lassagen sammen med skiftevis kødsauce og lasagneplader. Den kan godt have en lidt mere flydende konsistens end en normal lasagne, når man lægger den sammen. Sæt lasagnen i ovnen i 35 minutter ved 200 grader. Server friskbagt brød og en lækker salat til. Velbekomme!