Så er det blevet årstid for fastelavnsboller. Her er en super lækker opskrift, hvor der hverken er brugt mælk eller æg. Jeg har altid synes det var lidt besværligt at lave fastelavnsboller, men blev overrasket over hvor nem denne opskrift er.
Ingredienser:
90 g kokosolie
1 ½ dl havredrik
3 spsk. agavesirup
½ tsk. salt
3 tsk. kardemomme
100 g groft grahamsmel
250 g hvedemel
30 g gær
Fyld:
70 procent chokolade uden mælk
Marmelade eller hjemmelavet kagecreme.
Glasur:
Flormelis
Kogende vand
Hindbærstøv, eller andet.
Fremgangsmåde:
Kokosolien smeltes i en gryde. Hæld havredrikken i, og lad det køle med til det er lillefinger-varmt. Rør gæren ud heri. Bland agavesirup, salt, kardemomme og mel. Tilsæt olieblandingen i. Rør dejen rundt til den er fast og let fedtet.
Form 12 runde kugler. Lav en fordybning i midten. Lad bollerne hæve ca. 30 minutter med et tildækket klæde.
Tænd ovnen på 250 grader.
Hvis fordybningen er væk lav den da igen og læg 1 stykke 70 procent chokolade uden mælk i, eller fyld dem med en spiseskefuld marmelade eller kagecreme.
Luk bollerne til. Bag dem i en forvarmet ovn i 8-10 minutter.
Lad fastelavnsbollerne køle af i 10 minutter.
Pynt dem med glasur og hindbærdrys.
Spis dem mens de stadigvæk er lune.
Velbekomme!