Traditionen tro har jeg altid en brunsviger med på arbejde til mine kollegaer, når jeg har fødselsdag. I år var den dog uden mælk. Jacob kommer fra Nordjylland, hvor man får fløde på toppen, det var der heller ikke noget af i år. Jeg var spændt på, om mine kollegaer kunne smage forskel. Det kunne de ikke, og nogle bad om opskriften, så det må da være et godt tegn.

Ingredienser til brøddejen:
50 g gær
3 dl. lunken havredrik
50 g mælkefri margarine –jeg brugte flydende Becel, ikke den økologiske for den er der mælk i
500 g økologisk hvedemel
50 g sukker
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. kardemomme

Gæren røres ud i den lunkne havredrik. Tilsæt mælkefri margarine (Becel). Bland hvedemel, sukker, salt og kardemomme. Bland det forsigtigt i dejen. Dejen æltes godt. Lad dejen hæve på et meldrysset bord i 20 minutter. Rul dejen ud  på bagepapir og læg den i bradepanden. Lad den hæve 20 minutter.

Remonce
150 g mælkefri margarine –jeg brugte FRI plantemargarine fra Coop
150 g brun farin
1 1/2 spsk lys sirup
1 1/2 spsk. varmt vand

Alle ingredienserne røres sammen. Remoncen fordeles ovenpå dejen. Lav nogle fordybninger i dejen med tommelfingeren dyppet i mel.

Bages i ca. 15 minutter ved 220 grader.

TIP: Da jeg havde lavet dejen, rullede jeg den ud med det samme på bagepapiret og fordelte remoncen. Derefter stillede jeg den i køleskabet til næste morgen, hvor jeg lavede fordybninger i dejen og bagte den.