Vi har en god veninde der kommer fra Argentina, som introducerede os for empanadas. Man kan putte alt mulig fyld i, som fx. oksekød, fisk, eller vegetar. Den anden dag lavede jeg disse skønne empanadas med oksekød. De egner sig til nedfrysning, hvilket kan være praktisk i en lille børnefamilie. Det tager lidt tid at lave empanadas, så når man er i gang kan man lige så godt lave en stor portion. Hvis der er en kødrest tilbage kan man gemme det kødsauce eller lave en gang chili con carne.

Dej:
50 gram gær
4 dl vand
2 spsk. olivenolie
600 g hvedemel
1 spsk. salt
2 æg til pensling –kan udeladesRør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt olie og salt. Rør 2/3 af melet i og ælt dejen godt igennem med resten af melet. Stil dejen til hævning tildækket og lunt i ca 30 min.

Kødfyld:

2 løg
2 spsk. olivenolie
400 g hakket oksekød
3 tomater
1 ds. tomatpuré
1 spsk. chili mild, stødt
1 spsk. rosen paprika
Salt og peberPil og hak løget fint. Svits løget i olien. Ta’ løgene op når de er klare og brun kødet under omrøring. Tilsæt løgene igen. Kog en liter vand. Skold tomaterne, og flå skinnet af dem. Hak dem fint og kom dem i gryden til kødet, sammen krydderier. Lad retten koge uden låg i ca 15 minutter til alt vaske er kogt væk. Kødfyldet skal nu køles ned.


Empanadas:

Del dejen i 24 stykker og rul dem ud til ½ cm tynde cirkler, eller brug en udstiksform. Min var 10 cm i diameteren. Empanadas_sam1
Fordel fyldet på den halvdel af dejcirklen, fold den anden halvdel over og tryk kanten sammen med en gaffel. Pensl de fyldte dejkuverter med sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca 15 min, til de er gyldne og gennembagte.

Server en hjemmelavet avocadocreme til. Min bestod af 1 avocado, 1 rødlød saft fra en økologisk cirtron, et drys chili, salt og peber. Det hele er blendet sammen i en minihakker. Velbekomme!