Den anden dag skulle vi i Tivoli Friheden og mødes med gode venner. Vi skulle have kage med, så hvad er ikke mere passende end at tage lyserøde hindbærsnitter med tivoli-krymmel med. Det er da fest og farver i bedste tivoli stil. Der er en ting med hindbærsnitter man skal huske. Man skal kun bage dem man kan spise, da de bare er bedst den dag de bliver bagt.

Ingredienser:
1 vaniljestang, polynesisk
140 g flormelis
300 g mælkefri magarine, jeg brugte Coops FRI plantemagarine
600 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl vand
300-400 g hindbærmarmelade

Glasur og pynt
Ca. 400 g flormelis
Lidt kogende vand
Nogle få dråber rød frugtfarve
Tivoli-krymmel

Fremgangsmåde:
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Hæld lidt flormelis ud på et spækbræt og mas kornene fra vaniljestangen heri –derved laves vaniljesukkeret. Bland det nu sammen med den resterende flormelis,  stuetempereret plantemargarine, næsten alt hvedemelet og bagepulver. Tilsæt til sidst vandet i og ælt dejen smidig og glat. Stil dejen i køleskab i en time.

Rul dejen ud på bagepapir i en rektangel ca 20×30 cm og i en tykkelse af ca. 3 mm (her er dej nok til 2x20x30 stænger. Vi lavede hjerter og cirkler af det overskydende dej). Lav et snit på langs, så den er nem at knække, når den er bagt. Lav nogle små snit i dejen, for at undgå at dejen bobler op. Bag stængerne 12 minutter ved 200 grader. Bundene er færdige når de bliver let gyldne i kanterne, de må gerne se halvbagte ud. Lad bundene køle af. Læg dem sammen med hindbærmarmelade.

Glasur, drys og udskæring af hindbærsnitter:
Bland flormelis og kogende vand godt. Tilsæt nogle få dråber frugtfarve. Rør godt. Fordel glasuren med en god spatel på kagen. Dys med løs hånd lidt tivoli-krymmel.
Ta’ en meget skarp kniv og tag den i kogende vand. Tør den af og skær hindbærsnitterne ud i lige store trekanter. Velbekomme!hindbaersnitter_2