Jeg husker stadig Emmas første møde med humus. Jacob havde købt det med hjem fra grønthandleren og hun var VILD med det. Siden har vi selv lavet det. Da Oliver fik konstateret mælkeallergi, sagde sundhedsplejersken, at det er vigtigt, at han får nogle gode olier, da han ikke får fedt gennem komælk, som andre børn gør. Derfor kom jeg på, at humus ville være en god spise for ham. Jeg kan godt lide, at humus ikke er for tør eller for våd, så man skal lige finde balancen.
Min bedste humus opskrift:
2 dl kikærter fra dåse, eller tørre kikærter de skal dog sættes i blød i 12 timer og koges. Læs anvisning på posen.
Ca. 1 dl god olivenolie
1 spsk tahin (sesampasta)
3 spsk. citronsaft
1 tsk. stødt spidskommen
½ tsk cayennepeber
Salt og fint peber
Kikærterne skylles godt. Blend kikærter, tahin, citronsaft, krydderier og næsten alt olien godt sammen. Tilfør forsigtige resten af olien til konsistensen er som ønsket. Smag til.