Der findes ikke noget bedre end en god brownie og en god kop espresso til. Både store og små elsker brownies. Det vigtigste ved en brownie er, at den ikke får for meget tid i ovnen. Her er min opskrift.
100 g mælkefri margarine -jeg brugte Becel, og ikke den økologiske for den er der mælk i!
2 æg
3 dl sukker
1½ dl hvedemel
4 spsk. kakao
1 vaniljetang
1 knivsp. salt
100 g hasselnødder
Smelt den mælkefri margarine og lad det køle af.
Pisk æg og sukker sammen køkkenmaskinen til en æggesnaps. Tag kornene ud af vaniljestangen og knus dem i lidt sukker med en kniv. Rør mel, kakao, vanillesukker og salt sammen.
Si den tørre blanding ned i ægsnapsen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
Hak hasselnødderne groft.
Smør en bageform og drys rasp i – tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen.
Drys hakkede hasselnødder over, man kan også udelade nødder, hvis man ikke kan tåle eller lide dem.
Bag brownien ved 175 grader i cirka 20 minutter. Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.
Lad kagen køle helt af i formen, før den skæres i små stykker.
Jeg bagte en med og en uden nødder. Den uden nødder dryssede jeg flormelis over, gennem en sigte. En hjemmelavet hindbærsorbet er også et hit til. Velbekomme!