Da jeg var barn, var der i min mors familie tradition for, at vi mødtes oppe hos min mormor og morfar til søndagsmiddag sammen med min moster, onkel og kusine. Det var super hyggeligt. Min mormor serverede ofte ris taffel – og vi elskede det. I går lavede jeg det for første gang for mine børn og de var vilde med det, I dag fik vi rester og tallerkenerne var igen i dag tomme efter måltidet, så det bliver også en klassiker her hos mine børn, er jeg sikker på. Det skønne ved ris taffel er, at man kan være kreativ, med det tilbehør man serverer til. Her er min opskrift.
2 kyllingebryster
1 hønsebouillonterning TJEK at der ikke er mælk i
5 dl vand
Kog vandet med bouillonterningen i. Når den er opløst, kom da de til kyllingebryster ned i vandet og lad dem koge i 20 minutter. Når de har kogt hældes halvdelen af vandet fra og de to kyllingebryster skæres i små tern.
Karrysauce:
2-3 spsk. solsikkeolie (eller anden olie til stegning)
1 finthakket rødløg
2 spsk. karry
1 tsk. spidskommen
1 tsk. gurkemeje
1/2 tsk. kardemomme
1/2-1 tsk. koriander
1 groftrevet æble
2 1/2 dl kyllingebouillon som kyllingen lige har kogt i
1 ds. (ca. 400g) kokusmælk
Salt og peber
Evt. en meljævning lavet af koldt vand og 1 spsk mel
Svits løget i olien. Kom Karryen ved og svits den af. Kom derefter de andre krydderier ved. Kom æble, bouillon, kokosmælk ved. Lad det simre i 5 minutter. kom kyllingestykkerne ved. Lad retten koge i 10 minutter, smag til og jævn den evt. med en meljævning.
Tilbehør:
Kogte ris til 4 pers. Kog dem efter anvisning på posen.
Banan i skiver
Æble i små tern (vurder om de helt små må få dem)
Kokosmel
Hakkede mandler (De helt små børn må ikke få mandler, pga. kvælningsfare).
Man kan også servere rosiner, mango, en chutney og meget andet til, det er næsten kun fantasien der sætter grænser til denne ret.
Velbekomme!