Det er ikke noget som en god pesto. Lav rigeligt så der er til næste dags frokost. Pesto smager helt fantastisk i en rugbrødssandwich, med et stykke lækkert lufttørret skinke eller pølse og frisk salat. Jeg serverede det sammen med en hjemmelavet kyllingesalat, bestående af kyllingebrystfileter som jeg skar i små tern og stegte på panden i sesamolie med lidt spidskommen, chili og salt og peber. Derudover bestod den af salatblade, tomater, radiser, agurk, avokado, alle i mindre stykker. Børnene fik små kyllingestykker, gnavegrønt og nye kogte kartofler til.

Pesto:

1 god håndfuld bredbladet persille
1 god håndfuld frisk basilikum
1 dl olivenolie
30 gram pinjekerner
Saften fra en 1/2 citron
Salt
Pinjekernerne ristes. Alle ingredienser blendes. Smages til med salt. Man kan udelade citron, hvis man ikke er til det syrlige. Velbekomme!