Da vores lille søn var blot 6 måneder gammel, fik han konstateret mælkeallergi. I starten synes jeg det var svært af finde på noget mad, han kunne spise, da han jo ikke havde tænder endnu. Jeg bruger mange timer på at søge efter og opfinde opskrifter og sammesætte måltider til lille Oliver. Ved at få en blog, kan jeg bruge den som opslagsværk og så håber jeg, at bloggen vil kunne inspirere andre, der har mælkeallergi, med opskrifter og viden på området.

Jeg er opflasket med, at mælk er noget, der hører til den daglige kost og jeg ELSKER smagen af mælk. Som barn var noget af det bedste jeg vidste at drikke et stort glas mælk efter svømning. Sjovt nok satte mine forældre aldrig spørgsmålstegn ved, at jeg ofte fik ondt i maven af det og ofte havde sorte render under øjnene, som mælk også kan give. I 1980’erne var der ikke så stor viden omkring mælkeallergi.

På Jacob og min 5 års dag fik vi pistacieis til dessert. Efter blot to mundfulde fik jeg en allergisk reaktion, hvor det lukkede til i halsen. Vores lille søn var blot 14 dage gammel og vi måtte skynde os på sygehuset. Der blev taget en blodprøve, som viste, at jeg var allergisk overfor mælk, æg og jordnødder. Det fik mig til at ændre min kost. Da Oliver 6 måneder senere også fik konstateret mælkeallergi, stod det klart for os, at det var en livsstilsændring for (til tider) hele familien.

Jeg håber, jeg kan inspirere jer. Velbekomme.