Lige før ferien lavede ungerne og jeg hyldeblomstsaft. De synes det var sjovt at være med til at plukke blomsterne.
30-40 stk. hyldeblomstskærme (alt efter størrelse)
8 dl. vand
1200 g. sukker
1 stk. økologisk citron
40 g. citronsyre (eller vinsyre)
En hætte Atamon, til at skylle flasken med (kig på Atamonflasken for vejledning).
Skyld hyldeblomstskærmene og lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Læg hyldeblomstskærmene op i en gryde der kan rumme ca. 4 liter.
Skær citronen i skiver. Citronskiver, vand, sukker og citronsyre koges kort op i en gryde. Derefter hældes det over skærmene.
– Lad hyldeblomster og lage trække under låg 2 dage i køleskab, hvorefter saften passeres gennem et saftklæde (alternativt et vådt klæde).
Kog flaskerne af og skyld dem med en hætte atamon. Hæld saften på flasker og luk dem til. Saften opbevares i køleskab ognydes mens den er frisk. Vi har med fordel hældt saften på fryseposer og frosset det med. Husk at der skal være plads i fryseposen til at det fryser.
Vilbekomme!