Da jeg var gravid med Emma, fik jeg kun en underlig vane. Jeg blev meget glad for havrecookies, som min svigermor kom med. Jeg har dog givet dem et lille tvist med mørk chokolade.
Ingredienser:
200 g havregryn
120 g hvedemel
90 g kokosmel
190 g rørsukker
2 tsk. bagepulver
150 g mælkefri margarine –jeg brugte FRI fra Coop
4 spsk. gylden (lys) sirup
150-200 gram mælkefri chokolade. Det meste chokolade over 70 procent er uden mælk. (Chokoladen kan udelades)
Fremgangsmåde:
Bland havregryn, hvedemel, kokosmel, rørsukker og bagepulver. Smelt margarinen og sirup i en gryde. Det må ikke koge. Hæld den varme masse over de tørre ingredienser og rør det til en fast masse. Lad det afkøle lidt. Hak chokoladen groft. Kom den i massen. Form små klatter med en mellemstor ske og læg dem på en plade med bagepapir. Tryk klatterne flade. Bages ved 180 grader i 10 minutter. De første 8 minutter på nederste rille og de sidste 2 på mellemste rille. De er færdige når de er gyldne. Lad dem køle af på en rist. De bliver først helt sprøde, når de er kølet af. Opbevares i dåse. Velbekomme!