Når vi rammer weekenden, vil vi gerne spise andet en morgenmadsprodukter. Hjemme hos os står små amerikanske pandekager i MEGET høj kurs hos ungerne og Jacob. Jeg spiser dem ikke, da der er æg i, men jeg nyder at se hvor glade de tre andre er, når man overrasker dem med pandekager. Begge vores børn er vokset op med at man gerne må hjælpe i køkkenet. Her til morgen var det Oliver der var en lille flittig pandekagebager. Her får I vores bedste pandekageopskrift. De bliver luftige og er super lækre med frugt indeni.
Ingredienser:
2 æg
2 1/2 dl hvedemel
1 spsk. rørsukker
1/2 tsk. Meldon salt
1 tsk. bagepulver
2 1/2 dl havremælk eller sojamælk
Fedtstof uden mælk jeg brugte Becel ikke den økologiste da der er mælk i den økologiske. Man kan også bruge FRI fra Coop.
En moden banan, blåbær eller anden frisk frugt i små stykker.
Honning
Del blommer og hvider for sig. Bland hvedemel, rørsukker, salt og bagepulver. Tilsæt havremælken. Pisk det godt sammen så der ikke er klumper i. Kom nu æggeblommerne ved og pisk godt.
Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i.
Kom fedtstof på panden og kom små klatter dej på panden. Skær nogle skiver af bananen. Oliver fik lov til at hjælpe –han spiste lige lidt mange i dag, så der var ikke så mange tilbage da de skulle i pandekagerne. Men det er jo en del af charmen, når man har en lille hjælper i køkkenet 😉
Put bananerne (eller anden frisk frugt) på dejen på panden. Kom lidt dej over og vend pandekagen, så den bliver stegt på begge sider.
Server med honning. Velbekomme!