I sidste weekend skulle vi have kage med til julefrokost. Fætter Julius hjalp med at bade denne lækre marcipantærte. Den er super nem at lave og smager fantastisk.

100 g margarine uden mælk, jeg brugte Fri fra Coop
100 g sukker
Korn fra en vaniljestang
2 æg
250 gram marcipan
50 g hvedemel

En håndfuld chokoladeknapper uden mælk

Fremgangsmåde:
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland det med sukkeret. Pisk æg og sukker godt sammen, til det er luftigt. Riv marcipanen groft. Kom det i æggemassen og pisk det godt sammen. Tilsæt hvedemel, lidt af gangen og pisk det til en ensartet masse. Smelt fedtstoffet og kom det ved.
Marcipantaerte1

Læg bagepapir i en tærteform. Bag tærten ved 180 grader i 25-30 minutter til den er gylden på toppen. Lad tærten køle af i 5 minutter. Kom en håndfuld chokoladeknapper på tærten og lad dem smelte. Fordel dem med en paletkniv.

Marcipantaerte2Marcipantaerte3

Marcipantaerte4

Når tærten er afkølet serveres den – evt. med en sorbet uden mælk til. Velbekomme!